Om Belong

Belong er en forening, der fremmer unge indvandreres mulighed for at slå rod i den danske muld og forståelse for, hvordan man udvikler sig som en dansk, bidragsydende borger. Vi arbejder for, at unge – primært fra den muslimske verden – føler, at de hører til. At de får danske venner og bidrager til samfundet. Langt de fleste ønsker nemlig at blive integreret, men ofte har de svært ved at tilegne sig danske værdier og navigere i vores system. Det hjælper vi dem med.

 

Vi møder dem i en familiær ånd, giver dem relationer og familieoplevelser, og derigennem skabes gensidig tillid og forståelse, som er afgørende for, at disse unge kan rumme alt det gode, Danmark byder på.

 

I samspil med fagfolk og partnere hjælper vi de unge i disse udfordringer og støtter dem så langt, de kan og vil.

Om Belong

Følelsen af at man hører til er vigtig – både for at se værdi i livet og kunne håndtere de smertefulde følelser, man har med sig eller oplever i mødet med det nye land. Belong ønsker at facilitere ”familiefornemmelsen” og familieoplevelser, som igen giver den tillid og forståelse, der mangler i mødet med de tilbud, Danmark har at byde på. Belongs vision er således at skabe tilhørighed, fordi det er en forudsætning for at kunne slå rod og udvikle sig som borger i det danske samfund.


Daglig ledelse og familiefølelsen

Merete Tangstad arbejder sammen med sin mand, Jarle, i lederskab og udvikling af Belong. Til daglig kaldes de ofte ”mor og far”


Belong søger at undgå definitionerne "medarbejder" og "klient", og bruger hellere familiebegreber - noget som specielt unge fra Mellemøsten forstår. Derfor bliver etniske danskere såvel som unge indvandrere og indvandrerfamilier inviteret til fælles events, aftener, projekter m.m., hvor man sammen er som en udvidet familie med opgavefordeling.


Eksperter og faglige kompetencer

Belong har efterhånden oparbejdet et solidt netværk af kompetencer, der kan støtte og hjælpe, hvor det er nødvendigt - fra jura og social lovgivning til psykologi og familiestøtte. Det gælder bl.a. advokater, psykologer, revisorer og økonomer og socialrådgivere. 

 

Vision

At række ud og skabe tilhørighed som forudsætning for at slå rod og udvikle sig som borger i det danske samfund. Heraf ordet ”Belong”, som er et enkelt ord for et stort koncept, hvor en følelse af tilhørsforhold er et grundlæggende, menneskeligt behov, ligesom behovet for mad og husly. Følelsen af at høre til er vigtig for både at se værdi i livet og kunne håndtere de smertefulde følelser, man har med sig eller oplever i mødet med det nye.


Værdigrundlag og menneskesyn

Vort grundlag er kristne værdier i et demokratisk samfund med forståelse og respekt for andre religioner og værdisystemer. Vort menneskesyn er, at alle er skabt værdifulde og unikke.

 

Vor ambition er at fremme gensidig tillid på tværs af etnicitet, religion og seksualitet som grobund for længerevarende og udviklende relationer. 


Dette sker ved at

  • Fokusere på, hvor vi ligner hinanden i stedet for at fokusere på måder, vi er anderledes på
  • Opmuntre til gøre en forskel og bidrage til andres liv med ens egen styrke
  • Møde hinandens forskellighed med respekt


Vi tilbyder

  • Rum til at stille alle slags spørgsmål eller komme med alle de tanker, der ellers kunne være "farlige"
  • Familieaktiviteter samt at være pårørende i forhold til støtte - med en kulturel forståelse af, hvordan familie og pårørende agerer
  • Kærlighed og accept - og at gå imod skam og perfekthedsidealer

 

Mission

Belongs primære fokusgruppe er unge immigranter, flygtninge og andengenerationsdanskere, der ikke er hjemmevant i dansk kultur.


Vore indsatsområder er:

  • Unge, der ikke er etablerede på arbejdsmarkedet eller ikke har fået en faglig uddannelse, og som sidder fast i systemet med tendens til ghettoisering
  • Immigranter og flygtninge, der ikke er kompetente nok til at kunne navigere i forhold til bl.a. e-Boks, A-kasse, tilladelser m.v., og som derfor stresses unødigt  eller paralyseres i forhold til integration
  • Unge, der gør det godt qua sin begavelse, men som sidder med familiære hemmeligheder og savn


Økonomi

Foreningens aktiviteter understøttes primært af partnere og fonde, suppleret af indtægter gennem foredrag m.m.

Merete Tangstad arbejder sammen med sin mand, Jarle, i lederskab og udvikling af Belong. Til daglig kaldes de ofte ”mor og far”.

Testimonials

Oplevelser fra livet med Belong

Afsnit er den primære byggeblok til hjemmesider. Hvis du vil ændre dette afsnit, skal du blot dobbeltklikke her eller klikke på Rediger tekst. Du kan også ændre typografien her.

Overskrift her

Nogle, der siger noget om Belong, som er guld værd. Det skal ikke være for langt, måske 5-6 linjer i denne boks. Bør underskrives med et navn eller et anonymt tilhørsforhold. Billedet må meget gerne være ægte. Ellers kan man bruge et stockbillede.


- Mohamed, Nørrebro

Overskrift her

Nogle, der siger noget om Belong, som er guld værd. Det skal ikke være for langt, måske 5-6 linjer i denne boks. Bør underskrives med et navn eller et anonymt tilhørsforhold. Billedet må meget gerne være ægte. Ellers kan man bruge et stockbillede.


- Alia, Slagelse

Overskrift her

Nogle, der siger noget om Belong, som er guld værd. Det skal ikke være for langt, måske 5-6 linjer i denne boks. Bør underskrives med et navn eller et anonymt tilhørsforhold. Billedet må meget gerne være ægte. Ellers kan man bruge et stockbillede.


- Ali, Aalborg

unsplash